E-učionica za učenje fizike

O blogu

DOBRO DOŠLI !

POPULARIZACIJA NAUKE KOD MLADIH VODI KA MODERNOM DRUŠTVU U KOME LJUDI NA SVAKU DILEMU IMAJU PRAVI ODGOVOR – BAZIRAN NA NAUČNOJ ISTINI. 

Nataša Merker

Blog Fizikica

Blog je namenjen lakšem učenju i razumevanju Fizike. Pored toga Fizikica ima za cilj da fiziku približi kroz nova tehnička dostignuća i svakodnevni život kao i da popularizuje nauku kod mladih. Svako ko želi u moderan svet mora da zna matematiku i razmišlja koristeći naučne činjenice, uviđajući da je priroda zapravo matematički opisiva. Sigurni koraci ka budućnosti bazirani su na poznavanju naučne istine i njenoj funkcionalnoj primeni. Napredak modernih tehnologija učinio je da informacije budu dostupne u svakom trenutku i upravo tu leži Vaša prednost jer možete da učite brzo i lako.

Pratite objavljena zanimljiva i aktuelna dostignuća u nauci i tehnici uz pomoć Fizikica na Twitter-u.

Zaintresovani ste da budete deo kreativnog tima Fizikica? Ukoliko ste zaintresovani možete se pridružiti kreativnom timu – Fizikica. Fizikica je zamišljena kao brend za širenje popularnosti nauke i tehnike među mladima. Daljoj ekspanziji bloga mogu doprineti Vaše ideje i rad. To će dovesti do većeg broja novih posetilaca bloga i daljem širenju popularnosti nauke. To dobro imajte na umu kada budete radili na vašim člancima – Vaš rad će biti mnogo više od seminarskog u školi. Nemojte da vas to uplaši – neka to bude izazov za vas.

Uslovi da rad bude objavljen
Da bi rad bio objavljen treba da prodje kontrolu odnosno mora da ispuni odgovarajuće standarde:

  • Tekst treba da bude jasan i sažet (previše teksta zamara čitaoce)
  • Slike i multimedija treba da budu odgovarajuće prema tekstu (1 slika govori kao 1000 reči)
  • Izvor svakog teksta i slike treba da bude naveden (ugledajte se na stil već objavljenih članaka na Fizikici; u nekim tekstove gde sam koristila literaturu naveden je izvor magazina, časopisa, web sajta ili knjige)
  • Svaki Vaš rad će biti objavljen pod vašim imenom (nikako ne smemo da krademo tuđe radove, tako zapravo pokazujemo koliko cenimo znanje i tuđi rad)
  • Radite kada ste dobro raspoloženi ili kroz rad savladajte vaše neraspoloženje i radite sa željom da drugima prenesete dobre i zanimljive informacije – jer će to čitaoci bloga ostiti.

Kakvu korist možete imati od učešća? Pored zanimljivih informacija kojima ćete ovladati steći ćete iskustvo u pisanju radova koje vam u kasnijem školovanju može biti od velikog značaja. Takodje stičete iskustvo potrebno za jednog blogera – što može biti zanimljiv posao u budućnosti. Danas firme (strane koje zapošljanvaju ljude koji znaju, a ne preko veze) traže blogere na polju tehničkih nauka koji imaju za cilj promociju novih proizvoda i komunikaciju sa klijentima.

Na taj način imaćete „nešto posebno“ što možete ubaciti u svoj CV koji će vam biti neophodan kada jednog dana budete tražili posao. Nešto kao: Fizikica, bloger saradnik za popularizaciju nauke i tehnike među mladima…

Ideje
Ukoliko već imate ideju o čemu biste pisali – predložite je.

Srdačan pozdrav,

Nataša Merker

profesor fizike i

magistar za e-biznis

Komentari na: "O blogu" (1)

  1. Svaka čast koleginice! Baš je lepo 🙂

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Oblak oznaka

%d bloggers like this: